Живот
14. March 2018 - 12:30

Детето го барала цела држава, па наишле на страшни сознанија во автомобилот!

Случајот со Габриел Круз, осумгодишно дете ја крена на нозе цела Шпанија. Детето на 27 февруари излегло од куќата на својата баба во селото Лас Хорикуелас. На својата баба и кажал дека ќе оди да си игра со другарите.

Тогаш исчезнал и почнала големата потрага по него. На 3. март неговиот татко Анхел Круз и неговата партнерка Ана Јулиа Куазеда (43), инаку од Доминиканска Република, на околу 10 километри од куќата ја пронашле маицата на детето. Ана од тогаш била под полициски надзор. Во неделата  го потврдиле своето сомневање, jа затекнале Ана Јулиа во автомобил во кое било пронајдено и детето.

Во видеото при апсењето може да се слушне како Ана Вика: „Не сум го направила тоа! Дури ова утро прв пат го земам автомобилот!“ Куазеда  често учествувала во потрагата по детето.

Полицијата сега истражува уште еден случај. Во 1996 година четиригодишно девојче кое било под надзор на Ана Јулиа паднала од прозор и починало. Ттогаш тоа било прогласено за несреќен случај  но полиццијата сега се сомнева за случајот.