Живот
28. January 2016 - 18:32

Детали за затворскиот живот на Кристијан Голубовиќ

Кристијан Голбуовиќ веќе седум дена се наоѓа во притвор цо Централниот затвор во Белград, одредена му е казна притвор во траење од 30 дена, а Телеграф.рс открива како ги минува деновите зад решетки.
 
Како што дознаваат тој се однесува според куќниот ред во затворот, а собата ја дели со уште тројца затвореници.
 
Голубовиќ нема посебен третман, иако во затворот пристигна како ѕвезда на реално шоу, со оглед на тоа што беше главен фаворит за победа во Фарма.
 
- Го посетила само неговата сестра Александра, која му донела пакет со предмети за лична хигиена - кажал извор од затворот.
 
Кристијан е приведен на 20-ти јануари во Краљево, од каде е однесен на испрашување поради закани кон Тамара Ѓуриќ, а потоа му е одредена затворска казна во траење од 30 дена.
 
Исто така против него постои правосилна извршна затворска пресуда, која неколку пати е оддложувана, последен пат поради влошена здравствена состојба. На интернет е покрената петиција за помилување на Голубовиќ а до сега е потпишана повеќе од 1.600 луѓе.