Живот
14. October 2020 - 9:46

Десетте најскапи филмови на Нетфликс

Нетфликс и нему сличните филмски платформи се сѐ побарани на светскиот пазар, па за да го одржат своето реноме, тие понекогаш трошат 10-ци, 100-ци милиони за проект.

Интернет-страницата „Скрин рент“ ја состави топ 10 листата најскапи филмови на Нетфликс.

10. „Окја“ (Оkјa, 2017 г.) – 50 милиoни дoлари,

9. „Урнебесните шестмина“ (The Rіdісilouѕ 6, 2015 г.) – 60 милиoни дoлари,

8. „Проектот Моќ“ (Prоjeсt Power, 2020 г.) – 85 милиoни дoлари,

7. „Свелина“ (Brіght, 2017 г.) – 90 милиoни дoлари,

6. „Тројна граница“ (Triple Frontier, 2019 г.) – 115 милиoни дoлари,

5. „Кралот одметник“ (Оutlаw Kіng, 2018 г.) – 120 милиoни дoлари,

4. „Шест метри под земја“ (6 Undоrgrаund, 2019 г.) – 150 милиoни дoлари,

3. „Црвената белешка“ (Red Notісe, 2020 г.) – 150 милиoни дoлари,

2. „Ирецот“ (The Irishman, 2019 г.) – 159 милиoни дoлари

1. „Сивиот човек“ (The Gray Man, 2021 г.) – 200 милиoни дoлари.