Живот
5. March 2016 - 21:21

Децата им одржаа лекција - Oва видео ги расплака сите мајки и татковци

Да може да излезете на вечера со кого било во светот, кого би одбрале? Одговорите на младите деца на ова прашање ќе го допрат вашето срце.
 
Возрасните на ова прашање даваат разни одговори: Кајли Миног, Џастин Бибер, Џими Хендрикс… Имаше разни одговори, но повеќето возрасни на вечера би сакале да излезат со некои славни личности.
 
Сепак кога истото ова прашање им било поставено на нивните деца, родителите останаа без текст и очи полни со солзи.
 
Најголем број деца одговориле дека на вечера би сакале да одат со мајката и таткото, односно со семејството.
 
Ова видео настана по спроведување на една студија, која покажа дека Австралијанците не поминуваат доволно време со семејството.
 
Пораката на видеото е: Најдете време за луѓето кои ви се важни!