Свет
18. November 2015 - 8:42

Четири жртви во пожарите во југозападна Австралија

Четири луѓе загинаа во пожарите во југозападна Австралија, соопштија локалните власти.

Труповите на четворицата биле откриени во реон крај градот Есперанс каде се активни неколку пожари предизвикани од громови во неделата.

Жителите на градчето Солман Гамс се евакуирани, а училиштата затворени. Пожарот во тој регион опустошил околу 3.000 квадратни километри.