Живот
15. јуни 2016 - 14:45

Брутална казна: Мажот ја претепа сопругата и љубовникот поради неверството

Во медиумите се појавија снимки од Индија на кои се гледа како маж брутално ја тепа својата сопруга и нејзиниот љубовник.

Бесниот маж ја врзал жената и нејзиниот љубовник за дрвен столб па ги удираше со стап, а собраните мештани се мирно гледаа.ж

Жената е облечена во традиционална индиска облека, а на вознемираувачката снимка може да се слушнат нејзините врисоци додека се обидува да ги избегне ударите од бесниот сопруг.

Мажот потоа од жената помина на нејзиниот љубовник. Меѓу собраните кои ги гледаа овие сцени имаше и деца.

Случајот предизвика поделеност во индиското општество. Додека едни сметаа дека станува збор за највообичаено насилство и злосторство, други го бранат мажот тврдејќи дека тој само ја бранел честа на семејството.