Живот
30. August 2015 - 21:30

Брутална казна: Малолетник доби 11 години затвор поради овјава на Твитер!

Али Амин (17) од Вирџинија е осуден на 11 години и 4 месеци строг затвор откако признал дека поготвувал заговор како би обезбедил материјална поддршка за терористите, пишува Вашингтон Пост.
 
Амин, признал дека водел профил на Твитер кој е посветен за Исламската држава, под името @AmreekiWitness и дека објавил 7000 твитови изразувајќи контроверзни ставови, а го виделе 4000 следбеници.
 
Исто така тој му помогнал на својот другар Рези Никнејади (18) да се приклучи на терористичка организација во Сирија.
 
Пред да биде осуден Амин се откажал од Исламската држава.