Македонија
13. September 2015 - 17:24

Библиски здруженија од земјите од Западен Балкан на средба во Охрид

Меѓуверската и меѓунационалната соработка основа за подобар живот,библиските здруженија од земјите на Западен Балкан преку спортот и дружењето на младите им  го приближуваат светото писмо.Според нив доколку повеќе се запознаваме и ги знаеме вистините на религијата ќе можеме подобро да се разбираме .

Велика Британија на младите библијата им ја претставува преку театарот и музиката додека Србија покрај воведувањето на веронауката во школите најавува и нов проект доделување на библија на секој војник

Библиските друштва од повеќе конфесии православни, католици и од евангелски цркви веќе 6 години здружено го шират учењето на верата.