Живот
9. September 2022 - 11:27

Автобуските постојки низ Лондон ѝ оддаваат почит на кралицата

Портретот на покојната британска кралица Елизабета Втора е прикажан на автобуските постојки низ Лондон, додека нацијата жали за нејзината смрт.

Тажната вест е споделена и на информативната табла на метростаница во Северен Гринич. Натписот ја поздравува кралицата што ѝ служеше на нацијата „со толку многу гордост“ во своето владеење.