Македонија
3. August 2021 - 11:44

Апасиев: Каква е таа НАТО Армија која чека да се раздени за да дејствува

Пратеникот и лидер на Левица Димитар Апасиев прашува каква е таа НАТО Армија, кога треба да чека да се раздени за да дејствува на терен. „Каква е таа НАТО армија на која и е потребно да се раздени за да дејствува на терен!?“, напиша Апасиев на својот фејсбук прфофил.

Министерката за одбрана, пак, Радмила Шекеринска утрово објави дека Словенија, една од државите членки на НАТО, ќе ги стави на располагањње своите капацитети за гаснење на пожарите кај нас.