Свет
30. March 2020 - 8:43

Анкета: Бајден води пред Трамп

Кога станува збор за економијата, 57 отсто од испитаниците го поддржуваат начинот на водење на Трамп, а тој води пред Бајден и во однос на тоа кој подобро би управувал со економијата. Трамп и Бајден се изедначени во однос на прашањето кој подобро би управувал со кризата за време на коронавирусот, но Бајден е подобар кога станува збор за целокупните политики во здравството.

Анкетата е спроведена минатата седмица, и таа исто така покажува, дека Бајден се уште води пред неговиот противкандидат од Демократската партија Берни Сандерс.