Македонија
15. November 2020 - 16:44

Ангелов: Бугарија беше окупатор

Претседателот на Достоинство, Стојанче Ангелов денеска истакна дека соседна Бугарија во втората светска војна биле окупатори. Според него општо познато е дека Германија ја окупирала Македонија, а бугарската држава била администратор што де факто ја прави окупатор.