Свет
25. January 2018 - 0:00

Американски лекар осуден на 175 годишна затворска казна поради сексуaлно злоставување

Долгогодишниот доктор на екипата на американски гимнастичарки Лери Насар, денеска е осуден на 175 годишна затворска казна поради сексуално злоставување на околу 160 млади гимнастичарки.

- Токму сега ви ја потпишав смртната пресуда, наведе судијката Роземари Аквилина. 

Судијката истакна дека Насар никогаш повеќе не заслужува да шета надвор од затворот. 

Насар веќе ја отслужува 60-годишната затворска казна, што ја доби поради детска порнографија.