Македонија
3. јуни 2020 - 11:04

475 лица казнети за неносење маска

Во текот на изминатото деноноќие (02/03.06) на територијата на Република Северна Македонија на 392 лице им се издадени решенија за изолација, а 150 лица потпишале изјави за самоизолација. Од страна на полициски службеници извршени се контроли кај лица во изолација и самоизолација и не се евидентирани лица кои не ја почитувале мерката за изолација и самоизолација. Исто така, по однос на мерката за не носење лична заштита на лице регистрирани се 475 прекршоци.