Македонија
5. September 2020 - 10:07

475 казни за неносење маска во изминатото деноноќие

Во текот на изминатото деноноќие (04/05.09.2020 година) на територијата на Република Северна Македонија по однос на мерката за неносење лична заштита на лице регистрирани се 475 прекршоци. Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата со цел справување со Ковид -19.