Македонија
3. August 2020 - 10:51

359 казни за неносење маска во изминатото деноноќие

Во текот на изминатото деноноќие (02/03.08.2020 година) на територијата на Република Македонија по однос на мерката за неносење лична заштита на лице регистрирани се 359 прекршоци. Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата со цел справување со Ковид -19.