Македонија
30. November 2021 - 20:44

30 денари од вакциниран пациент за матичните лекари кои ќе стигнат до 70% имунизирани пациенти

30 денари од вакциниран пациент за матичните лекари кои ќе стигнат до 70% имунизирани пациенти, велат од Владата.

Во насока на стимулација на интересот за вакцинација за заштита од КОВИД-19 и за спречување на ширењето на пандемијата, Владата денеска донесе одлука за еднократна финансиска награда во висина од 30 денари по пациент за матичните лекари доколку достигнат и надминат опфат од 70% со вакцинација на своите пациенти од вкупниот број запишани кај нив.