Македонија
18. May 2018 - 14:20

25 мај неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Министерството за труд и социјална политика денеска соошти дека 25 мај - Духовден е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед. 

Духовден е прогласен за неработен ден согласно Законот за празници на Република Македонија. 

Претходниот ден, 24 мај денот на сесловенските просветители е државен празник, неработен за сите граѓани.