Бизарно но вистинито
30. November 2015 - 19:02

15 години не ги миела забите, стоматологот кога видел што има во устата се шокирал!

Германката Никол Ј. во детството имала мошне лошо и трауматично искуство кога забарот по грешка и извадил четири заба.

Лекарската грешка врз неа оставила толкав впечаток што никогаш повеќе не сакала да појде на забар, дури и кога трпела силни болки. Место тоа земала таблети против болки. И тоа не е се, полни 15 години не ги измила заите. 

На крајот на инсистирање на пријателите отишла на забар, кој останал во шок кога ја отворила устата. 

Забите во долната вилица не можеа да и се спасат. Беа потполно црни и меки заради цистите, гнојот и воспалението", рекол тој. 

За време на неколкучасовната интервенција и вградил протеза на Никол, па така ужасот кој зјаел од нејзината уста колку - толку бил ублажен.